Onze visie:
Elk kind centraal!

Onze onderwijsvisie richt zich op het bevorderen van eigenaarschap, met 'Elk kind centraal' als leidraad. We erkennen de unieke talenten van ieder kind en stimuleren hen om hun volledige potentieel te ontwikkelen. Eigenaarschap wordt bevorderd door formatief handelen, het digitaal portfolio, aandacht voor executieve functies, en het werken in 7 niveaus bij de cognitieve vakken. Ook het talentgericht werken draagt bij aan dit proces. Leerlingen worden eigenaar van hun leren en ontwikkeling, en worden zich bewust van hun identiteit, talenten en uitdagingen. Op de Mienskip krijgen zij inzicht in hun capaciteiten en worden ze gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen. Met zorgvuldige begeleiding, uitdaging en ruimte op maat kunnen leerlingen excelleren. Het onderwijs is afgestemd op de individuele behoeften van de leerlingen. Door deze aanpak kunnen leerlingen zich optimaal ontwikkelen. Het eigenaarschap helpt hen bij het realiseren van hun persoonlijke doelen en groei.

Onze identiteit:

Op onze school is ieder kind welkom, ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. Wij leren de leerlingen van jongsafaan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. Er wordt actief aandacht besteed aan de overeenkomsten en verschillen tussen leerlingen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting. Wij brengen verschillende opvattingen bij elkaar en laten leerlingen er op basis van gelijkwaardigheid over in discussie gaan. Niet om de ander te overtuigen van het eigen gelijk, maar om kritisch naar zichzelf en de medeleerlingen te leren kijken. Wij leren de leerlingen waarnemen hoe verschillende achtergronden tot anders denken en handelen kunnen leiden, zodoende leren ze vanuit dat inzicht eigen opvattingen te ontwikkelen. Als je weet wat anderen beweegt, kun je beter met elkaar samenleven. 

De school kent een actief pluriforme opdracht. Dit betekent dat wij met ons onderwijs bijdragen ‘aan de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’.